Unsere Speisekarte

Unsere Küche ist spezialisiert auf friesische Gerichte aus der Region, die wir mit kreativem Innovationsgeist aufpeppen. Schon fast legendär ist zum Beispiel unsere Ente aus dem Rohr, aber auch bei den Empfehlungen der Tageskarte kommen nur frische und beste Zutaten zum Einsatz.


Moin!
Nu gift dat wat to eeten! Een goodes Eeten hertorichten brunkt siene Tied. Een beten wat vörweg un schon vergeiht se gauer… seggt de Köksch – to’n Bispill:

 

    • „Gianluca & Nicola“ fiin sneden Schieven vun Kalbsrücken mit husmokter Schü vun Thunfisch. In Italien seggt man <Vitello Tonnato> dorto € 21,50
    • Jacobsmuscheln
      op anwarmten Wakame-Algensalaat an Safranschü € 21,50
    • Een Dutzend Wiinbargschneckem
      mit uns lecker Curry-Krüderbodder € 18,50
    • Roote Beet-Carpaccio mit broden Scampi
      un een fiin Vinaigrette € 19,00
    • Fiin hacktes vun Rind, kannst man Tatar seggen

mit allns, wat dorto hörrt
mit Freesenbrood oder kott anbraaden,
un `rösten Zippeln, Jus un Braadkantüffeln € 22,50

…oder as Hauptspiies € 35,00

  • Variatonen vunt Vörspiisen „Oole Freesenstuv“
    laat di mol överrasch’n, watt wi allns hebbt … € 24,50
  • Kees vun unse Keitumer Zeegen
    in Speck inhüllt, dorto Feldsalaat un Kantüffel-Roahmstipp € 19,00

 

Un nu de Suppen, de de Köök anbeedt för de, de lever war Woarmes in Zief hem.

 

  • Zippelsupp „Oole Fresenstuv“
    lecker overbackt – so itt se unse Köökchef € 11,50
  • Bouillabaise vun edlen Fisch
    mit krochen Cortinas un huusmokter Sauce Rouille € 19,50
  • … oder för´n Hunger to´n satt warrn € 29,50
  • Oppschlagene Rahm-Supp
    vun un mit Hummer € 15,50
  • Lauch-Kantüffel-Supp
    mit Knoblauchcroûtons € 12,00

All‘ ns wat ut Fleesch maakt is:

 

  • Smoorn Bäckchen vun Ochs 
    mit Wottelgemös un Schnittlauchpüree € 33,50
  • Carré vun freelopen Schaap
    mit anmaakte Thymiantunk dorto mediterran‘ Gemös un Kantüffelgratin € 44,50
  • Rib-Eye-Steak „schön groot“ mit smoorn Zippeln
    Honig-Pepper-Schü un Braadkantüffeln € 48,50
  • Braaden Aant
    een Holstiener Spezialität freesch ut’n Backofen mit lecker Schü, Rotkruut un Kantüffelklüten vun uns selben maakt € 34,00
  • Roulade vuun Rind
    lecker schmord mit Rotkruut un Bodderkantüffeln €29,50
  • En schöön Stück vun Kalb, lecker paniert
    in Österriek heet dat „Wiener Snitzel“,
    dorto gift dat Braadkantüffeln un Gurkensalat € 34,50

All‘ ns wat ut‘ n Meer kümmt dor löppt een doch de Snuut vull Water!

 

    • Matjes, as wenn dat vun de Hauusfruu maakt is

dorto lecker Braadkantüffeln € 24,00

  • Nordfreesische Pannfisch
  • as dat wurd all seggt unnerscheedlich Fisch un Kantüffel schmort in de Pann, mit Senfstipp un Salaat, dat schmeckt nach Meer…! € 29,50
  • Braaden Filet vun een Wolfsbarsch
    dorto Tomaten-Gurken-Dill-Risotto, fiin rieben Meerrettich un noch een lütt Salat € 38,00
  • Schull freesch ut de Nordsee
    broaden up „Finknwarder Aart“ in Speck dorto lecker Braadkantüffeln un Gurken-Salaat € 33,00
  • Stoven Nordsee-Angeldorsch
    in lecker Pomery-Senf-Schü, dorto warm Gemös und Gurkensalaat in Rahm € 34,50
  • Steenbutt ut de Nordsee un Seeduevel Serano-Schinken-Övertrecker
    braden, up Surkruut-Kantüffelpürre un Jus vun Krustendiert € 48,50

 

För de lütten leckersnuuten Kinnertöller na Wunsch! Lütte Portionen ut disse Kort, oder as so vll wat de Gören eten könnt. Jungedi!! So satt kannst gar nicht ween, dat passt noch baven up.

 

  • Rode Grütt Rode Grütt!
    Kiek mol wat lütt Hein hütt itt. Allùs rundüm hett he vergeten, Rode Grütt, dat issn in Eten! Rode Grütt echt norddüütsch ut Johannisbeeren un anner Frücht, doarto Slagrohm, Vanilletunke oder Ies € 10,50
  • Fleederbeersupp
    mit Appeln und Klümp € 9,50